Skip to Content
De winnaar van de eerste Snackmasters 2020 is bekend

De winnaar van de eerste Snackmasters 2020 is bekend

Piet Huysentruyt wint de finale en is dé Snackmaster van 2020

Story image

Vanavond streden Piet Huysentruyt en Anne-Sophie Breysem voor de Snackmasters 2020 trofee. Bij de cook-off kregen beide chefs slechts anderhalf uur de tijd om drie verschillende koekjes van Jules Destrooper na te maken; de natuurboterwafel, de Parijse wafel en het amandelbrood. Het was een nek-aan-nekrace, maar de jury besloot dat de replica’s van Piet de originele koekjes het beste evenaarden en daar ging het in het programma om: de beste replica van de originele snack maken.

Piet is dolgelukkig met zijn overwinning: “Ik vind het onvoorstelbaar! Wat een parcours was dit en ook voor dit programma: wat een plot! Wie had dit kunnen denken? Deze trofee komt in mijn bar in Zuid-Afrika en iedereen is welkom!

’t Is altijd jammer wanneer je verliest natuurlijk”, klinkt het sportief bij Anne-Sophie. “Maar Piet was een goede tegenstander. Ik heb ook zijn koekjes geproefd en in mijn ogen heeft hij eerlijk gewonnen. Het zijn de kleine verschillen die het maken en je weet op voorhand niet waarop de jury gaat oordelen.

Bekijk de beelden van Piets overwinning hier:

Roger van Damme, Marcelo Ballardin, Loïc Van Impe, de Boxy’s, Sofie Dumont en Wout Bru waren de overige zes chefs die ver buiten hun comfortzone moesten treden voor een perfecte replica van de Giant, Grills-chips, Cornet d’Amour, Pringles-chips, Manon praline en Napoleon bonbon. Het parcours van Snackmasters was er eentje om vingers en duimen van af te likken.

Op het einde van de aflevering werd een oproep gedaan naar de kijkers: welke snacks mogen zeker niet ontbreken bij een mogelijk nieuw seizoen van Snackmasters? Suggesties mogen doorgegeven worden op vtm.be.

Niet voor publicatie
​De foto's uit de mail kan je downloaden via https://communicatie.vtm.be/ 
​Uitgebreid fotomateriaal vind je op https://foto.dpgmedia.be 
​Bovenstaande video is via deze embedcode over te nemen: <div style='padding-top: 56.25%; position: relative; height: 0; width: 100%;'><iframe allowfullscreen='' class='mc-embed' height='100%' mozallowfullscreen='' src='https://mychannels.video/embed/176425?automute=true&autoplay=true&pip=false&single_play=false' style='border: 0; position: absolute; left:0; top: 0; overflow:hidden;' webkitallowfullscreen='' width='100%'></iframe></div>

Isabelle Couvreur Press Officer, DPG Media

 

Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via [email protected]

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde