Skip to Content
‘De stille killer’: gezin van 8 personen is slachtoffer van CO-intoxicatie

‘De stille killer’: gezin van 8 personen is slachtoffer van CO-intoxicatie

De MUG: aflevering 2 op maandag 12 oktober om 21.50 bij VTM

Story image

Afgelopen maandag kregen meer dan een half miljoen kijkers - goed voor een marktaandeel van 34% op VVA 18-54 (live+uitgesteld) - een unieke kijk achter de schermen van de spoedgevallendienst van ZNA Stuivenberg in De MUG. Op maandag 12 oktober om 21.50 staan de hulpverleners opnieuw de klok rond paraat om uit te rukken en mensen in nood te helpen. 

De MUG gaat ter plaatse voor een gezin met een CO-intoxicatie. “CO is een sluipend en gevaarlijk gas dat je niet proeft of ruikt. Bij super hoge CO-gehaltes in het bloed, kan je in coma vallen en doodgaan. Als je dan hoort dat er in totaal nog 8 mensen aanwezig zijn in dat huis, waaronder ook kinderen, dan vrees je voor het ergste”, vertelt spoedverpleegkundige Sofie. Het gezin krijgt zuurstof en wordt met spoed overgebracht naar het ziekenhuis voor een bloedcontrole. De CO moet zo snel mogelijk uit hun lichaam worden verdreven. 

ZNA Stuivenberg krijgt - veel vaker dan andere spoedafdelingen - te maken met verbrande patiënten. Het is één van de drie Vlaamse ziekenhuizen met een gespecialiseerd brandwondencentrum. Op maandagavond volgt De MUG het verhaal van de 9-jarige Rafika. Ze kreeg een steekvlam recht in haar gezicht en wordt in allerijl binnengebracht met zware brandwonden. 

De aflevering van De MUG is ook te (her)bekijken op VTM GO.


Niet voor publicatie:
De foto's uit de mail kan je downloaden via https://communicatie.vtm.be/
Uitgebreid fotomateriaal vind je op foto.dpgmedia.be

 

Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via [email protected]

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde