De rollen worden omgedraaid in Liefde voor Muziek: Metejoor zet tekst op monsterhit ‘Housewife’ van muziekicoon DAAN

De rollen worden omgedraaid in Liefde voor Muziek: Metejoor zet tekst op monsterhit ‘Housewife’ van muziekicoon DAAN

Morgen, dinsdag 25 april, om 20u35 bij VTM

Dat DAAN charmant, charismatisch en mysterieus is, weet ondertussen iedereen. Maar dat hij postkaartjes maakt uit afval, verzot is op rommelmarkten en zich het liefst verplaatst op zijn koersfiets, is nieuw. “DAAN is verrassend inventief en creatief. Dat is niet normaal”, klinkt het bij Metejoor. Vorige week verbaasde DAAN zowel de artiesten als de kijkers toen hij aan de slag ging met de Intro van Metejoor en het gesproken fragment voorzag van muziek. Morgen, dinsdag 25 april om 20u35, worden de rollen omgedraaid en voorziet Metejoor de monsterhit ‘Housewife’ van DAAN van tekst. “Je hebt mij omver geblazen en ik hoop dat ook te doen. Om het helemaal zot te maken, gaat de tekst niet over een huisvrouw maar over een vrouw die mij constant bedriegt”, vertelt Metejoor. 

Ook Portland kiest voor een hit met het nummer ‘Exes’. “Deze song heeft zoveel humor en is ook echt Belpop-geschiedenis”, vertelt Jente. Voor de iconische videoclip ging DAAN bij random mensen aanbellen met een bijl in zijn hand. “Ik woonde in de Ardennen en het was allemaal à l’improviste. Ik ging onvoorbereid aanbellen bij mensen met de vraag: ‘hallo, mag ik een souvenir van je ex kapotslaan?”, lacht DAAN. 

Bekijk hier de preview uit de aflevering: 

Stef Bos wist week na week te beroeren en dat is ook nu niet anders. “Wat is een vriend? Jij hebt iets onder woorden gebracht dat mij nog nooit gelukt is”, vertelt Stef net voordat hij het lied ‘Friend’ covert. “Je tekst is heel mooi maar hoe je het brengt lijkt akelig hard op hoe je soms met vrienden in confrontatie gaat en het oplost”, vertelt DAAN. K3 tovert ‘Icon’ dan weer om tot ‘Icoon’, een nummer met een speciale boodschap erin. “Het liedje gaat over het feit dat je jezelf moet zijn en dicht bij jezelf moet blijven. Hoe meer we je leren kennen, hoe meer betekenis het krijgt”, vertelt Marthe. De nieuwe versie, overgoten met een tropisch sfeertje, zorgt ervoor dat niemand stil kan blijven zitten. Zelfs DAAN niet. 

Voor Jaap was de zoektocht naar een nummer geen simpele opdracht. “Ik heb gekozen voor een nummer dat, wat mij betreft, wat buiten het typische DAAN-repertoire valt: ‘I’m What You Need'”, vertelt Jaap. Het lied gaat over wat je wil in de liefde en jezelf kwetsbaar opstellen. “De liefde doet je rare liedjes schrijven”, verklaart DAAN. Günther doet dan weer alle monden openvallen met zijn versie van ‘Victory’. “Wauw, vanaf de eerste noot was het zo gedurfd”, reageert DAAN. 

De avond wordt afgesloten door DAAN himself. Hij transformeert het bekende nummer ‘Dag Vreemde Man’ tot een ware DAAN-song. “Ik heb oneindig veel respect voor het originele nummer. Als ik het hoor dan denk ik: ben je over mij bezig?”, lacht DAAN. “Ik ga proberen het origineel eer aan te doen.


Niet voor publicatie:

De foto's uit het persbericht kan je downloaden via communicatie.vtm.be of foto.dpgmedia.be.

Bovenstaande preview kan je overnemen via deze embedcode: <div style='padding-top: 56.25%; position: relative; height: 0; width: 100%;'><iframe allowfullscreen='' class='mc-embed' height='100%' mozallowfullscreen='' src='https://mychannels.video/embed/371566?automute=true&autoplay=true&pip=false&single_play=true&sticky=false' style='border: 0; position: absolute; left:0; top: 0; overflow:hidden;' webkitallowfullscreen='' width='100%'></iframe></div>

Maja Keldermans Sr. Press Officer, DPG Media

 

 

Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde