De Luchtpolitie volgt zinderende klopjacht op 300 meter hoogte en zet 'Bambi' in op heetste dag ooit

De Luchtpolitie volgt zinderende klopjacht op 300 meter hoogte en zet 'Bambi' in op heetste dag ooit

Nieuw vanaf maandag 23 september om 21.55 bij VTM

Story image

Niets ontsnapt aan het oog van een flik in de lucht. Vanaf maandag 23 september volgt de nieuwe reeks De Luchtpolitie, van de makers van Helden van Hier, de enige afdeling luchtsteun van de Belgische politie. De speciale camera's zaten een jaar lang op de eerste rij in de politiehelikopters en volgden de spannendste interventies vanop 300 m hoogte. Dankzij warmtegevoelige infraroodcamera's zien ze ook in het donker wat er op de grond gebeurt. Achtervolgingen op het scherpst van de snee, vermiste personen opsporen in een race tegen de tijd, interveniëren bij zware rellen, fabrieks- en bosbranden blussen: De Luchtpolitie neemt de kijker mee op een zinderende vlucht en laat hen alles zien door de ogen van het team zelf.

In aflevering 1 zoomt De Luchtpolitie meteen in op een waanzinnige klopjacht. Bij een grote antidrugsactie nabij de grens spoort de helikopter terugdraaiende voertuigen op vanuit de lucht. Wanneer een witte auto plots de vlucht neemt, stijgt de adrenaline in de cockpit. De helikopter volgt het voertuig, dat kilometers lang met meer dan 200 km/u over de snelweg raast. “Dan zie je de stress opstapelen bij die persoon”, aldus Tactical Flight Officer Bernd. “Die wil uit het zicht van de politie verdwijnen en begint het ene risico na het andere te nemen. Vroeg of laat is je engelbewaarder het beu en gebeuren er ongevallen…

Op de warmste dag ooit, waarbij de temperatuur in de cockpit oploopt tot 60° C, vliegt piloot Dirk naar een grasbrand in Genappe. “Ook daarvoor worden onze helikopters ingezet. Zeker met deze extreem hoge temperaturen”, vertelt hij. Ter plaatse merkt de heli een tweede brandhaard op in het aangrenzende bos. Tijd om ‘Bambi’ boven te halen, een toestel waarmee zo’n 1.000 l water boven de brand kan gedropt worden. “Daar zijn veel risico’s aan verbonden”, klinkt het. “Zo’n pick-up uit het water gebeurt laag bij de grond en vergt 100% kracht van de motor. Als er iets misgaat, is er maar één optie: het water ingaan.

Niet voor publicatie:
Foto's uit het persbericht kan je downloaden via https://communicatie.vtm.be. Uitgebreid fotomateriaal vind je op https://persweb.be/.

Sylvia De Doncker Sr. Press Officer, DPG Media

 

Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde