De Luchtpolitie volgt 'gele hesjes'-betoging en bezoek van Trump vanuit de lucht

De Luchtpolitie volgt 'gele hesjes'-betoging en bezoek van Trump vanuit de lucht

Aflevering 5 op maandag 21 oktober om 21.50 bij VTM

De grimmige beelden van ‘gele hesjes’-betogingen waren de voorbije maanden niet weg te denken uit kranten en nieuwsuitzendingen. Op maandag 21 oktober volgt De Luchtpolitie het tumult op de grond vanuit de helikopter van piloot Dirk en Tactical Flight Officer (TFO) Koen. Hun bijstand wordt ingeroepen tijdens een betoging van gele hesjes in Brussel. De spanningen lopen op en het is afwachten wanneer de situatie losbarst en de politie met de betogers in de clinch gaat.

Met zo’n betogingen zijn we altijd nog iets aandachtiger”, aldus TFO Koen. “Als de harde kern zich afsplitst van de massa en zich richting het centrum begeeft, wordt de kans groter dat er burgers bij betrokken geraken.” Dat is ook wat er in Brussel dreigt te gebeuren wanneer een groepje zich richting Grote Markt begeeft.

De Luchtpolitie zoomt ook in op een escorte van enkele staatshoofden. Gedurende hun bezoek aan ons land moeten zij beschermd worden tijdens hun verplaatsingen. Tijdens een Europese Top begeleidt de luchtpolitie de ritten van Macron, Merkel en May. Wanneer de Airforce One landt op Zaventem blijft de luchtpolitie permanent boven Trump en zijn colonne hangen.

Niet voor publicatie:
Foto's uit het persbericht kan je downloaden via https://communicatie.vtm.be. Uitgebreid fotomateriaal vind je op https://persweb.be/.

Sylvia De Doncker Sr. Press Officer, DPG Media

 

 

Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde