De Luchtpolitie rukt uit voor gasexplosie in Wilrijk

De Luchtpolitie rukt uit voor gasexplosie in Wilrijk

Slotaflevering op maandag 28 oktober om 21.50 bij VTM

Ongeziene beelden in de slotaflevering van De Luchtpolitie, dat de voorbije weken goed was voor 617.000 kijkers en 30,4% marktaandeel (VVA 18-54, live +7). Die zoomt op maandag 28 oktober in op de gasexplosie in Wilrijk van begin september. De hallucinante beelden van de ravage en de ingestorte woningen waren toen op elke voorpagina en in elke nieuwsuitzending te zien. Ook de luchtpolitie was ter plaatse om de grondploegen steun te verlenen. De camera’s volgden de actie vanop de eerste rij.

Piloot Dirk en TFO Bernd zetten koers richting Wilrijk en stellen er de immense ravage vast. Drie huizen zijn volledig vernield, wat betekent dat er mogelijk verschillende slachtoffers zijn. De politie schakelt de helikopter in om met de warmtecamera te checken of er nog slachtoffers onder het puin liggen. Een uiterst moeilijke opdracht. Vanuit hun helikopter zien Dirk en Bernd hoe de brandweer en hulpverleners twee mensen van onder het puin halen.

Ik was enkele jaren geleden als eerste ter plaatse bij de ontploffing in Gellingen. Sindsdien verwacht ik mij bij elke gasexplosie aan het ergste”, vertelt piloot Dirk. “Onder dat puin liggen is de ergste nachtmerrie. Je hoort van alles, maar je ziet niks omdat het donker is. Als je daar met de helikopter boven hangt, besef je meteen dat je er alles aan moet doen om mensen er zo vlug mogelijk uit te halen.

Verder in de slotaflevering van De Luchtpolitie wordt een vrachtwagen onderschept waarin zich mogelijk een mensensmokkelaar en enkele transmigranten schuilhouden. De helikopter zit het voertuig op de hielen. Tijdens een zoektocht naar metaaldieven op de site van Arcelor Mittal krijgt TFO Bernd een target in het vizier. De man ligt plat op de grond, op enkele meters van de grondploeg. Hij klimt over een omheining en zet het op een lopen. De spanning in de cockpit stijgt.

Niet voor publicatie:
Foto's uit het persbericht kan je downloaden via https://communicatie.vtm.be. Uitgebreid fotomateriaal vind je op https://persweb.be/.

 

Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde