De keuken roept: deze vier duo’s strijden om culinaire glorie in Mijn Restaurant

Vanaf 28 oktober elke dinsdag en donderdag om 20u40 bij VTM, reservaties open vanaf 28 oktober via vtm.be

De sleutels van de restaurants liggen te wachten op hun toekomstige eigenaars. Vanaf 28 oktober wordt het menens en brengen vier ambitieuze duo’s hun culinaire dromen tot leven in een nieuw seizoen van Mijn Restaurant bij VTM. In Genk zetten Olivier & Alessio hun passie om in verrassende smaken. In Gent brengen Ruslan & Lauranne wereldse smaken en een persoonlijke touch. In Antwerpen willen Maarten & Jonas indruk maken met hun jonge energie en expertise. En in Kortrijk gaan Charlotte & Aristide voluit voor een onvergetelijke ervaring.

Onder het kritische oog van juryleden Marc Coucke, Marcelo Ballardin, Shannah Zeebroek en Sarah Renson moeten de duo’s hun kookkunsten én gastvrijheid bewijzen. Presentator Wim Opbrouck begeleidt hen van de eerste pan tot het laatste dessert. En ook het publiek speelt een belangrijke rol in het succes van de restaurants. Wie nieuwsgierig is naar de gerechten en de sfeer zelf wil ervaren, kan vanaf 28 oktober na de eerste aflevering een tafeltje reserveren in één van de vier restaurants via vtm.be. Vanaf 7 november worden iedere vrijdag om 12u00 de reservaties voor de komende week vrijgegeven.

Deze vier duo's hebben honger naar succes:

Alessio (30) en Olivier (33) - Genk

Al vijftien jaar zijn ze kameraden en minstens zo lang delen ze een enorme passie voor eten en gezelligheid. Olivier, de IT'er met oog voor detail, en Alessio, opvoeder met Italiaanse flair, hebben geen klassieke horecadiploma's. Ze hebben wel vijf jaar zelfstudie via de 'YouTube-universiteit' achter de rug. Jarenlang droomden ze van een eigen zaak, nu durven ze eindelijk de sprong te wagen. Olivier gaat fulltime aan de slag in de keuken, Alessio vult de zaal met zijn charme. Geen stijve horeca-ervaring, maar een plek die aanvoelt als een huiskamer. Kortom: vriendschap + passie = powerduo.

“Duizenden uren YouTube, recepten lezen op Instagram, technieken leren van kookprogramma’s — en ga zo maar door. We hebben intussen bijna een doctoraat in online koken”, lacht Alessio. “Maar het gaat verder dan dat: dit is echt onze passie. Al onze vrije tijd steken we in koken en tafelen. Onze droom is een huiskamer gevuld met gasten die onze liefde voor koken kunnen proeven. Seizoensgebonden, simpel, maar verfijnd. Keep it simple, keep it sexy”, vult Olivier aan.

Lauranne (28) en Ruslan (28) - Gent

Van huisgenoten naar horeca-duo – dat is het verhaal van Ruslan en Lauranne. Acht maanden geleden kruisten hun paden elkaar: Ruslan, mede-eigenaar van de dumpling foodtruck en atelier Davai, en Lauranne, stedenbouwkundige met een droom om een eigen restaurant te starten. In Mijn Restaurant kunnen ze eindelijk hun eigen visie laten zien, met wereldse smaken en een gastvrije sfeer. Ruslan gooit rock & roll in de keuken, Lauranne zorgt voor vlotte babbels en seizoenscocktails in de zaal. Hun energie en passie laten geen twijfel: dit duo gaat all-in.

“Het voelt surreëel. We kennen elkaar nog maar acht maanden, maar we werken samen, wonen samen, en ik zie hem vaker dan m’n eigen moeder”, lacht Lauranne. “We missen zelfs allebei een vingertopje (lacht). Maar wat ons echt samenbracht, is onze liefde voor warme en gezellige horeca. Iets wat je steeds minder ziet door de opkomst van ketens. We willen die huiselijke vibe terugbrengen. Al moet ik toegeven: in de keuken ben ik een adrenalinejunkie. En Lauranne kan ook goed presteren onder stress. Hopelijk wordt dat onze troef in Mijn Restaurant”, vult Ruslan aan.

Maarten (23) en Jonas (24) - Antwerpen

Maarten en Jonas leerden elkaar kennen tijdens hun sommelierstage bij Wout Bru in 2021. Jonas werkt als chef de partie in restaurant Carcasse in Knokke, Maarten is Meeting & Event Supervisor in het Radisson Blu hotel. Hun CV’s lezen als een Michelin-menukaart met opleidingen aan Ter Duinen, Ter Groene Poorte én een specialisatiejaar wijnen & hotelmanagement. De jonkies willen niet voorzichtig starten maar een blitz-entrée maken. Jonas neemt de keuken voor zijn rekening, terwijl Maarten zich achter de bar zet om zijn eigen signature cocktails te serveren. Jong van leeftijd, groot in ambitie.

"We leerden elkaar kennen op stage en de klik was er meteen. We zijn geen familie, maar het voelt wel zo. Wat ons echt typeert, is dat we altijd next-level willen gaan. Het gaat niet alleen om lekker eten, maar vooral om herinneringen creëren voor onze gasten", vertelt Jonas. Ook Maarten barst van de passie: "Ik ben pas 23, maar ik ga all-in. Mijn Restaurant wordt allesbehalve makkelijk, maar we willen het maximale eruit halen. Uit het wielrennen heb ik geleerd om door te bijten, ook als het zwaar wordt. Die mentaliteit nemen we mee. Dit is onze kans om te tonen wat we kunnen."

Charlotte (26) en Aristide (30) - Kortrijk

Hij is de zachte charme, zij de vurige drive – samen vormen ze een perfect yin-yangkoppel. Charlotte en Aristide leerden elkaar kennen in de horeca. Aristide is hoofdchef bij de Parkhotel Groep, Charlotte receptioniste en zaalverantwoordelijke in datzelfde hotel. De droom van een eigen restaurant leek lange tijd te groot – tot nu. Aristide volgde na zijn opleiding Eventmanagement alsnog zijn passie en ging koken. Hij behaalde zijn diploma aan de gerenommeerde hotelschool Ter Duinen. Charlotte studeerde Hospitality & Hotelmanagement, en weet als geen ander hoe je gasten zich écht welkom laat voelen. Hij kookt, zij charmeert – en samen willen ze Kortrijk veroveren.

“We werken goed samen. Aristide is de denker: hij bedenkt alle gerechten in zijn hoofd. Ik ben de doener, of eigenlijk de ‘prater’ (lacht). Ik ben een zaalmens in hart en nieren en vind het geweldig om gasten te bedienen”, vertelt Charlotte. “We hopen vooral te ontdekken of een restaurant runnen iets is wat we ons hele leven willen doen. We willen een huiselijke sfeer creëren, alsof je op zondag bij je ouders gaat eten. Mensen moeten zich welkom voelen en zo lang kunnen blijven als ze willen”, vertelt Aristide

Niet voor publicatie:

Maja Keldermans

Sr. Press Officer, DPG Media

Delen

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be

Neem contact op met

Medialaan 1 1800 Vilvoorde

pers@dpgmedia.be

vtm.be