Skip to Content
De Gouden Schoen 2020: Wordt het vijf op vijf voor Club Brugge?

De Gouden Schoen 2020: Wordt het vijf op vijf voor Club Brugge?

Live-uitzending: morgen, woensdag 13 januari, om 21.45 bij VTM, op HLN.be en op VTM GO

Lies Vandenberghe, Marc Degryse, Stef Wauters en Jan Mulder
Lies Vandenberghe, Marc Degryse, Stef Wauters en Jan Mulder

Neemt Club Brugge opnieuw De Gouden Schoen mee naar huis? Of krijgt een andere club na vijf edities de trofee in handen? Dat komt iedereen morgen, woensdag 13 januari, te weten tijdens de 67ste uitreiking van De Gouden Schoen 2020. Tijdens de rechtstreekse uitzending wordt de opvolger van Club Brugge-speler Hans Vanaken en Tessa Wullaert, die afgelopen zomer overstapte naar RSC Anderlecht, duidelijk. Vanmorgen raakte al bekend dat Vanaken zichzelf niet zal opvolgen en dus zal er na twee jaar een nieuwe laureaat zijn.

De Gouden Schoen 2020 is morgen live te volgen vanaf 21.45 bij VTM, op HLN.be en op VTM GO. VTM NIEUWS-anker Stef Wauters leidt de avond voor de eerste keer in goede banen. Sportanker Lies Vandenberghe zal instaan voor het bekendmaken van statistieken en uitslagen. Huisanalisten Marc Degryse en Jan Mulder overlopen samen o.a. de voetbalhoogtepunten van 2020.

Stef Wauters: “Dit jaar mogen we natuurlijk geen groot gala houden om De Gouden Schoen uit te reiken, maar we gaan de live-uitzending toch een beetje in een gala-jasje steken. Het wordt ook een heel spannende avond: wordt het vijf op een rij voor Club Brugge? Of kan eindelijk nog eens een andere club De Gouden Schoen mee naar huis nemen? In Beerschot wachten ze er al op sinds 1954, bij "den Antwerp" al sinds 1966. En de laatste keer dat een speler van Racing Genk hem won, is toch ook al bijna twintig jaar geleden.”

Drie prijzen al uitgereikt

De voorbije dagen reikte sportanker Lies Vandenberghe in VTM NIEUWS al drie prijzen uit. Zo mocht Club Brugge-doelman Simon Mignolet voor de tweede keer op rij de prijs van ‘Doelman van het jaar’ in ontvangst nemen. Philippe Clement, trainer van Club Brugge, volgt zichzelf op als ‘Trainer van het jaar’. Charles De Ketelaere, die in juli 2019 vanuit de jeugd doorstroomde naar Club Brugge, mag zich voortaan ‘Belofte van het jaar’ noemen.

Live stemmen op het mooiste doelpunt 

Naast ‘Beste Belg in het buitenland’ wordt ook de prijs voor ‘Goal van het jaar’ uitgereikt. Die laatste wordt traditioneel gekozen door de lezers van Het Laatste Nieuws. Tijdens de rechtstreekse uitzending van morgen kunnen de kijkers in de HLN-app stemmen op hét mooiste doelpunt van het afgelopen jaar.


Niet voor publicatie:
De foto uit het persbericht kan je downloaden via communicatie.vtm.be of foto.dpgmedia.be

Machteld Paredis Press Officer, DPG Media
Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde