De drie verraders zijn gekozen: kunnen Klaasje Meijer, Walter De Donder en Bart Appeltans alle bondgenoten uitmoorden?

De drie verraders zijn gekozen: kunnen Klaasje Meijer, Walter De Donder en Bart Appeltans alle bondgenoten uitmoorden?

Het spel vol manipulatie en verraad barst los in De Verraders

Story image

Vanavond was de spanning duidelijk af te lezen op het gezicht van 20 bekende Vlamingen. Tijdens de eerste ronde tafel van De Verraders steeg hun hartslag naar een hoogtepunt op het moment waarop Staf Coppens de drie verraders aanduidde met een tik op de schouder. Hij hield uiteindelijk halt bij zangeres Klaasje Meijer, burgemeester Walter De Donder en interieurarchitect Bart Appeltans. Voor hen nam het spel zo plots een hele andere wending. Lukt het de bondgenoten om de verraders uit te schakelen, voor ze zelf worden vermoord? En kunnen de verraders hun duistere rol verborgen houden voor de bondgenoten?

What the fuck, ik ben gewoon een verrader”, klonk het toen Klaasje een tik op de schouder kreeg. “Alright, we gaan het doen. Vanbinnen ben ik zo aan het shaken! Ik moet sowieso spelen dat ik super opgelucht ben, want ik speel natuurlijk een bondgenoot. Dat is mijn rol en dat wordt als verrader mijn grootste strategie. Het moet lijken alsof ik net als zij het spel kan spelen en ga helpen om te ontcijferen wie de verraders zijn. Vanaf het moment dat ik door Staf werd aangeraakt heb ik besloten: dit is mijn lot, ik ga dit doen. Je voelt je meteen heel machtig en je denkt: ik ga het spel in de hand hebben. Dat is echt heel spannend!” 
Voor Walter kwam de tik van Staf minder onverwacht. “Ik had een licht voorgevoel en dacht: zo meteen voel ik zijn hand. Dat was ook zo”, klonk het. “Ik ga moeite moeten doen om niet door de mand te vallen, want we hebben een heel diverse en behoorlijk grote groep. Ik zal gewiekst moeten zijn, maar onbewogen. Ik had gedacht dat het iets bij mij zou teweegbrengen als ik werd aangeduid als verrader. Dat het mij uit mijn lood zou slagen, mij zenuwachtig zou maken en ik van alle strategieën zou beginnen bedenken. Dat is niet zo. Ik blijf er tot mijn verbazing heel kalm en rustig bij. Je voelt een zekere macht vanaf het moment dat je die mantel aantrekt omdat je beslist wie wordt vermoord.” 
Bij collega-verrader Bart was de verrassing groot toen hij door Staf werd uitgekozen. “Ineens die hand, heel snel en kort op mijn schouder”, reageerde hij in de aflevering. “Ik dacht: ok, ik ben het. Ja, ik vind het echt wel tof. Spannend! Ik ben in mijn hoofd al bezig… de motor is in gang gezet. Een plan van aanpak, het is aan het broeden. Ik zie het zitten! Onderschat mij niet. Het is een spel en als het er hard aan toe zal moeten gaan, dan zal het hard zijn.

Bekijk hier het moment waarop de drie verraders worden aangeduid door Staf:

Wanneer de nacht viel, kwamen de verraders voor het eerst samen in de torenkamer van het kasteel. Daar dachten ze een eerste moord te moeten plegen, maar het spel nam meteen een verrassende wending. “Ik heb nog nieuws voor jullie: vanavond wordt er niet gemoord. Jullie krijgen een andere opdracht”, onthulde Staf. “Ik geef jullie dit lege blad en dat wordt een dodenlijst. Jullie moeten vier namen op deze lijst zetten en volgende nacht sowieso één van deze vier vermoorden.” Nieuws dat de tactiek meteen deed losbarsten. Welke vier bondgenoten prijken volgende week op de beruchte dodenlijst?

Niet voor publicatie
​De foto’s uit het persbericht kan je downloaden via communicatie.vtm.be.

Bovenstaande video’s zijn over te nemen via deze embedcode:
<div style='padding-top: 56.25%; position: relative; height: 0; width: 100%;'><iframe allowfullscreen='' class='mc-embed' height='100%' mozallowfullscreen='' src='https://mychannels.video/embed/399161?automute=false&autoplay=true&pip=false&single_play=true&sticky=false' style='border: 0; position: absolute; left:0; top: 0; overflow:hidden;' webkitallowfullscreen='' width='100%'></iframe></div>

Sylvia De Doncker Sr. Press Officer, DPG Media

 

Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde