Skip to Content
Davina Michelle, Pat Krimson & Loredana van 2 Fabiola, Suzan & Freek, Margriet Hermans, Koen Buyse van Zornik, Camille en Ozark Henry in Liefde voor Muziek

Davina Michelle, Pat Krimson & Loredana van 2 Fabiola, Suzan & Freek, Margriet Hermans, Koen Buyse van Zornik, Camille en Ozark Henry in Liefde voor Muziek

De 9 toptalenten voor het nieuwe seizoen zijn bekend

Story image

Aan muzikale variatie geen gebrek! Het achtste seizoen van Liefde voor Muziek belooft nu al een ongezien muzikaal spektakel te worden. Naast Margriet Hermans, Koen Buyse van Zornik, Camille en Ozark Henry trekken ook Davina Michelle, Pat Krimson & Loredana van 2 Fabiola en Suzan & Freek mee op muzikale trip. Voor de opnames reizen de artiesten naar Zuid-Frankrijk om er onder de zon te proeven van elkaars muziek. Wie durft de partyknaller ‘Lift U Up’ van 2 Fabiola onder handen te nemen? Wat doet Margriet Hermans met de rocknummers van Zornik? En hoe klinkt de monsterhit ‘Hoe Het Danst’ in een nieuw jasje? Muzikale hoogstandjes, emotionele optredens en bijzondere momenten verzekerd!

Deze toppers duiken in het muzikale bad:

DAVINA MICHELLE

Davina Michelle groeide in een paar jaar tijd uit tot één van dé namen in de Nederlandse popmuziek. Nadat haar zangtalent online werd opgemerkt door niemand minder dan P!nk kwam haar carrière in een stroomversnelling terecht. In ons land brak ze door met de monsterhit ‘Hoe het Danst’, een song die ze uitbracht samen met Marco Borsato en Armin Van Buuren. Het werd het langst op 1 genoteerde Nederlandstalige nummer van dit decennium in Vlaanderen. 

Davina Michelle: “Ik heb onwijs veel zin in de opnames! Niet alleen omdat ik reuze benieuwd ben naar wat iedereen heeft voorbereid, maar vooral om m’n Vlaamse collega’s te ontmoeten en beter te leren kennen. Hierdoor krijgt een liedje opeens veel meer betekenis en hopelijk kunnen we kijkers hiermee laten voelen wat echte liefde voor muziek is.”
Story image

PAT KRIMSON & LOREDANA VAN 2 FABIOLA 

Ambiance verzekerd met de catchy dansnummers van 2 Fabiola. Al meer dan 30 jaar vult deze groep als één van de pioniers van de Belgische dancescene ontelbare dansvloeren met hits als ‘Lift U Up’, ‘Freak Out’, ‘She’s After My Piano’ en ‘Magic Flight’. Een unieke sound, aanstekelijke beats en teksten die in ieders hoofd blijven hangen. Pat Krimson verdient al meer dan 30 jaar zijn strepen als dj-producer en Loredana is reeds 12 jaar zangeres bij 2 Fabiola. Momenteel werkt ze hard aan haar eigen solo-carrière.

“We zijn heel benieuwd naar de invloeden en bewerkingen van de andere artiesten op onze songs. Zelf willen we met onze eigen dance-sound en de vocals van Loredana ieders hart veroveren, dus zet de tafels maar aan de kant and 'put on your dancing-shoes'! Er zijn een paar zeer straffe vurige madammen bij, dus aan ons de boys om het hoofd koel te houden”, lacht Pat Krimson. “Tuurlijk waren we al langer fan van het programma, maar het doet echt iets met een artiest als je nu al die songs zelf onder handen mag nemen en kneden naar je eigen versie. 'For the bigger & bolda'”, vult Loredana aan.
Story image

SUZAN & FREEK

Aan Nederlandse oorwurmen geen gebrek dankzij muzikale lovebirds Suzan & Freek. Hun debuutsingle ‘Als Het Avond Is’ steeg in no time naar de nummer 1 positie in de Top 40. Opvolger ‘Blauwe Dag’ werd eveneens een enorme hit en is zowel in Nederland als België goed voor een top 5-notering. Inmiddels voeren Suzan & Freek de Nederlandse en Belgische hitlijsten aan met hun pakkende popnummers als ‘Goud’ en ‘Onderweg naar Later’

 Suzan & Freek: “We zijn enorme fan van ‘Liefde Voor Muziek’ en zijn daarom ook heel blij dat we dit jaar mogen deelnemen. Uit ervaring (we mochten al meedoen in de Nederlandse variant ‘Beste Zangers’) weten we hoe bijzonder het is om met een groep artiesten op reis te gaan en in elkaars repertoire te duiken. Davina Michelle kennen we natuurlijk als mede-Nederlandse, en we hebben 2 Fabiola en Camille ontmoet tijdens ‘Tien Om Te Zien’. De rest kennen we voorlopig alleen nog van hun mooie liedjes, dus we kunnen niet wachten om ze beter te leren kennen. We verwachten dat het een schoolreis wordt, waarvan we hopelijk na een prachtige week huiswaarts keren met nieuwe verhalen, nieuwe versies van liedjes en vooral nieuwe vriendschappen.”
Story image

MARGRIET HERMANS 

Eind jaren ‘80 was het startschot voor de bloeiende zang- en showbizzcarrière van de toen 33-jarige Margriet Hermans. Vanaf de eerste noot scoorde ze diverse hits in de loop der jaren als ‘Alle mooie mannen zijn zo lelijk’, ‘Laissez Rouler Le Bon Temps, Jacqueline’ en ‘Een vriend, Wat ik bedoel’. Haar dynamische persoonlijkheid, onmiskenbaar gevoel voor humor, iconische bulderlach en brede maatschappelijke interesse is niemand ontgaan. Margriet is van alle markten thuis. Zo werd ze tv-presentatrice van diverse talkshows en bouwde ze daarnaast ook aan een politieke loopbaan.

Margriet Hermans: “Wat was dat een heerlijk telefoontje van VTM toen ik te horen kreeg dat ik mee mocht doen aan ‘Liefde voor Muziek’, een icoon van een programma. Volgend jaar staat de carrièreteller op 35 jaar dus ik hoop Vlaanderen er nog eens aan te herinneren dat ik zangeres ben. Wat een uitdaging om als oudste van het gezelschap het repertoire van al dat jong volk te leren kennen en te leren interpreteren met zulk een voortreffelijke band. Dit wordt naast de uitdaging puur muzikaal genieten. Tof tof tof!”
Story image

ZORNIK 

Exact 20 jaar geleden werd de Belgische rockband Zornik opgericht door frontman Koen Buyse en zijn kompanen. De band debuteert met de single ‘Love Affair’, al kwam de grote doorbraak er met de hit ‘It’s So Unreal’. Wat volgde was een carrière die meer dan twee setlists vulde met hitsingles, gouden albums, uitverkochte tours en awards die niet meer op één hand te tellen zijn. De band stond op talloze festivals in binnen- en buitenland waar ze moeiteloos de harten van het publiek veroverden. 

Koen Buyse: “Ik ben zelden zo ‘dubbel’ nieuwsgierig en enthousiast geweest. Enerzijds erg nieuwsgierig naar wat de andere artiesten van mijn songs gaan maken en anderzijds heel enthousiast om hun eigen songs te laten knallen in mijn eigen versie. Noem het ’nieuwsiast’ of ‘enthougierig’. De gitaren zijn alvast gestemd, versterkers staan op 11 en mijn liefde voor muziek is groter dan ooit tevoren!”
Ⓒ Ronny Van Casteren
Ⓒ Ronny Van Casteren

OZARK HENRY 

Ozark Henry is het succesvolle alter ego van songwriter, zanger en platenproducer Piet Goddaer. Hij kende zijn doorbraak bij het grote publiek met zijn 3e album Birthmarks in 2001. Niet alleen dit album werd met platina bekroond maar ook zijn 4 opeenvolgende studioplaten. ‘Sweet Instigator’, ‘Indian Summer’, ‘These Days’, ‘This One’s for you’, ‘I’m Your Sacrifice’ zijn enkele van zijn grootste hits. Hij werd maar liefst 17 keer genomineerd voor een Music Industry Award en won er 7. Internationaal is Ozark Henry vooral gekend en gerespecteerd voor zijn baanbrekend werk in Immersive Sound en Spatial Audio. Hij mocht zijn werk in 2017 voorstellen bij Google NY en Tedx San Francisco en werd zo de eerste belg die ooit werd uitgenodigd voor een talk[email protected]

Ozark Henry: “Een paar jaar terug mocht het met mijn agenda niet lukken om mee te doen, nu wel. Nadat ik de laatste 7 jaar vooral met onderzoek bezig ben geweest,  kijk ik er reikhalzend naar uit om terug gewoon muziek te maken, samen muziek te spelen en andere artiesten en hun repertoire te ontdekken. Music was my first love. Om dit onder het oog van de camera te doen is buiten mijn comfortzone, maar maakt me tegelijk ook extra nieuwsgierig. Laat het avontuur maar beginnen.” 
Story image

CAMILLE 

Vuurwerk kreeg door Camille een hele nieuwe betekenis. Haar carrière nam een blitzstart nadat ze een hoofdrol vertolkte in de succesvolle Ketnet-serie #LikeMe. Als zangeres stond ze samen met hitkanon Regi in de Ultratop met ‘Vechter’ en ‘Vergeet de Tijd’. Beide nummers werden elk al meer dan 3 miljoen keer gestreamd. En dat is lang nog niet alles want nadat ze zich met haar solo-single ‘Vuurwerk’ parkeerde in de hoogste regionen van de Ultratop 50, lanceerde ze ook haar gelijknamig debuutalbum ‘Vuurwerk’ met maar liefst 14 nieuwe nummers. Het resultaat zet aan tot feesten en dansen maar raakt ook de gevoelige snaar. 

Camille: “Ik ben zo vereerd dat ik met al die grote namen mee op muziekreis mag! Ik ben een trouwe fan van het programma en zat elk jaar voor het tv-scherm. Ik heb er ongelofelijk veel zin in en ga mijn uiterste best doen om alle andere artiesten te verrassen met mijn versies van hun liedjes.”
Story image

Niet voor publicatie:

Foto's uit het persbericht kan je downloaden via https://communicatie.vtm.be of via https://foto.dpgmedia.be/.

​Foto Koen Buyse: Ⓒ Ronny Van Casteren

Maja Keldermans Press Officer, DPG Media
Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via [email protected]

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde