D-day: wie haalt de eindmeet en slaagt voor de opleiding Special Forces?

D-day: wie haalt de eindmeet en slaagt voor de opleiding Special Forces?

Laatste aflevering van Special Forces: Wie Durft Wint, op maandag 5 juni om 20u35 bij VTM

Laura Tesoro, Dirk Van Tichelt, Davy Parmentier en Koen Wauters zijn de laatste 4 van de 11 rekruten die de zware Special Forces-opleiding aanvatten. Maar voor ze aan de eindmissie kunnen beginnen, moeten ze nog heel wat doorstaan. Wie overleeft de voorlaatste trainingsdag? En wie haalt op dag 6 dé eindmeet in het midden van de Marokkaanse woestijn? Kijkers ontdekken het op maandag 5 juni, in de laatste aflevering van Special Forces: Wie Durft Wint, om 20u35 bij VTM. 

Gevangen worden door de vijand staat niet op de verlanglijst van een Special Forces operator. Toch hoort het bij de opleiding. De rekruten worden gekidnapt en wachten vastgebonden en compleet gedesoriënteerd op wat komen gaat. Eén ding is zeker: hun vermogen om angst en paniek onder controle te krijgen, zal enorm op de proef worden gesteld.

Story image

Bekijk hier de preview:

De stresstest in combinatie met het slaaptekort en de dagenlange fysieke inspanningen, hakt er stevig in bij onder andere Koen Wauters. Zelfs de immer sterke nummer 1, Dirk Van Tichelt, bereikt een zeldzaam dieptepunt. Na deze test hebben de rekruten vooral warmte en rust nodig, maar deze laatste avond hebben de instructeurs andere plannen: een finale level test waarin de rekruten elk individueel een zwaar hindernissenparcours moeten afleggen, gevolgd door kennistesten. Aan de rekruten om te laten zien what’s left in the tank, en of ze ook onder extreme omstandigheden goed kunnen blijven nadenken.

En dan is het D-day: enkel zij die de vijfde trainingsdag hebben overleefd, verschijnen aan de start voor de eindmissie. Daarin moeten de overgebleven rekruten, doodop, al hun kennis inzetten. Op een afgesproken punt wacht een helikopter die hen richting Chef Blom en de andere operators zal brengen. Komen ze buiten de tijd aan, vertrekt de heli onverbiddelijk zonder hen en slagen ze niet voor de opleiding...

Bekijk hier de trailer:

 


Niet voor publicatie:

Elle De Leeuw Senior Press Officer

 

 

 

 

 

Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via [email protected]

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde