Skip to Content
Brusselse politie overmeestert man die zwaar onder invloed is en in overdrive gaat

Brusselse politie overmeestert man die zwaar onder invloed is en in overdrive gaat

Flikken BXL: morgen, donderdag 1 april, om 21.45 bij VTM

In aflevering 3 van Flikken BXL, op donderdag 1 april om 21.45 bij VTM, komt een van de meest complexe politie-interventies aan bod: een man die vermoedelijk lijdt aan het ‘excited delirium syndroom’. Deze aandoening kenmerkt zich door extreem agressief gedrag, soms zelfs met een hartstilstand tot gevolg. “Deze mensen pushen zich met drugs ver over hun eigen limiet. Ze kennen hun eigen krachten niet meer, beseffen niet wat ze doen en beschouwen alles als een bedreiging., zegt inspecteur Tomme. Hij heeft 16 jaar ervaring bij de anti-overvalbrigade: “Als je hier niet op de juiste manier tussenkomt, dan loopt het verkeerd af.” Op dit moment krijgen agenten van alle korpsen in ons land opleidingen over hoe ze dit soort interventies moeten aanpakken. 

Een doodgewone verkeerscontrole levert de grootste drugsvangst van het jaar op voor het team van hoofdinspecteur Kjell. Een man rijdt roekeloos door de stad en wordt gecontroleerd nadat hij een politiepatrouille de pas afsnijdt. In de wagen vindt het team minstens twee kilogram cannabis, met een geschatte straatwaarde van ongeveer 25.000 euro. “Daaruit blijkt duidelijk dat we met een dealer te maken hebben”, zegt hoofdinspecteur Kjell. “Zo kunnen we meteen een huiszoeking op heterdaad doen, op zoek naar meer bewijzen.” Als blijkt dat de verdachte mogelijks een vuurwapen heeft, wordt ook de anti-overvalbrigade van de Brusselse politie ingeschakeld voor de huiszoeking. 

Het rechercheteam van Elsene is op patrouille gestuurd na verschillende meldingen van diefstallen met geweld in de winkelstraten. Het gaat om georganiseerde dievenbendes die leven van de verkoop van hun buit. Rechercheur Joren: “Ze doen ook dikwijls tegenobservaties om te zien of ze niet gevolgd worden. Daarom moeten we hen in de gaten houden met verschillende teams in burgerkledij.” Het team van Joren kan een vluchtende winkeldief op heterdaad vatten. Na de arrestatie blijkt dat de man nog geseind staat voor andere feiten. 


Niet voor publicatie:

De foto’s uit het persbericht kan je downloaden via communicatie.vtm.be.
​Uitgebreid fotomateriaal vind je op foto.dpgmedia.be.

Maja Keldermans Sr. Press Officer, DPG Media
Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via [email protected]

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde