Bouwteam in Tiny House Battle legt de lat letterlijk hoog met een zwevende tafel

Bouwteam in Tiny House Battle legt de lat letterlijk hoog met een zwevende tafel

Morgen, dinsdag 3 januari, om 20u35 bij VTM

Grote dromen voor een heel klein huisje. In Tiny House Battle schotelt Nora Gharib deze week een enorme uitdaging voor aan twee nieuwe bouwteams. Kopers Annelies en Frank (uit Antwerpen) willen een minimalistisch tiny house met een grote open leefruimte, slaapplek voor vier personen, een badkamer mét bad, een volledig uitgeruste keuken en veel grote ramen. En dat alles op slechts 27m². Dat creativiteit troef is, heeft team oranje goed begrepen. Zij willen naast bewegende elementen een zwevende tafel bouwen die uit het plafond komt. Lukt het hen om op slechts negen dagen tijd dit ambitieuze plan uit te voeren? En welke creatieve oplossingen schudden hun tegenstanders nog uit de mouw? 

Bekijk hier de preview uit de aflevering: 

Team blauw (uit Puurs) bestaat deze week uit vier creatieve houtfreaks: vader Jan en zijn zoon Zander samen met vrienden Jan-Pieter en Tom. “We willen altijd een deftig afgewerkt product afleveren met respect voor de omgeving en voor de klant”, vertellen de creatievelingen. En ook team oranje (uit Evergem) bestaat uit een straffe combinatie van werkkrachten. Tom doet de isolatie, Yannick is schrijnwerker, Stijn is zelfstandig loodgieter en Thibaud is zaakvoerder van een bouwbedrijf. De stielmannen staan meteen op scherp: “Als je niet meedoet om te winnen, waarom doe je dan mee?”, lachen ze. 

De twee bouwteams realiseren deze week de droom van kopers Frank en Annelies. Het koppel heeft twee kinderen en droomt ervan om tijdens de weekends en vakanties de stad te ontvluchten op zoek naar rust. “We hebben allebei een burn-out gehad en willen dit nooit meer opnieuw meemaken. Het was echt heel heftig. Vandaar zoeken we nu naar de balans tussen energiek zijn en vooruitgaan enerzijds en een rustplek om te verbinden met de natuur en elkaar anderzijds”, vertelt het koppel. 

Niet voor publicatie:
De foto’s uit het persbericht kan je downloaden via communicatie.vtm.be of foto.dpgmedia.be.

 Bovenstaande preview kan je delen via deze embedcode:
​<div style='padding-top: 56.25%; position: relative; height: 0; width: 100%;'><iframe allowfullscreen='' class='mc-embed' height='100%' mozallowfullscreen='' src='https://mychannels.video/embed/348666?automute=false&autoplay=true&pip=false&single_play=true&sticky=false' style='border: 0; position: absolute; left:0; top: 0; overflow:hidden;' webkitallowfullscreen='' width='100%'></iframe></div>

Sylvia De Doncker Sr. Press Officer, DPG Media

 

Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde