Blijven Rode Duivels groepsleider na kwalificatiematchen tegen San Marino en Schotland?

Blijven Rode Duivels groepsleider na kwalificatiematchen tegen San Marino en Schotland?

San Marino-België op vrijdag 6 september om 20u25 en Schotland-België op maandag 9 september om 20u25 bij VTM

Story image

Nu de zomervakantie erop zit, schieten ook De Rode Duivels terug in actie. Vanaf vrijdag 6 september maken ze hun comeback bij VTM om hun kwalificatiecampagne voor het EK 2020 verder te zetten. België heeft na vier geslaagde wedstrijden de maximumscore van 12 punten behaald en leidt daarmee zijn groep. Maar kunnen de Duivels die leiderspositie ook behouden na de twee aankomende duels, tegen San Marino op vrijdag 6 september en Schotland op maandag 9 september?

De ploeg van Roberto Martínez wordt een eerste keer in het buitenland ontvangen, in Serravalle, voor de match tegen San Marino. België verloor in het verleden nooit een interland tegen de dwergstaat, die overigens ook nog geen punten wist te sprokkelen tijdens de huidige EK-kwalificatie. Aanstaande maandag vliegen de Duivels dan naar Glasgow, waar de terugmatch tegen de ‘Tartan Army’ wacht. Op eigen veld maakten de Duivels de Schotten in met een overtuigende 3-0. Bondcoach Martínez maakte vorige week zijn selectie voor de twee matchen bekend. Enkele vaste waarden als Vincent Kompany, Eden Hazard en Dedryck Boyata ontbreken wegens blessures. Krijgen nieuwe gezichten Benito Raman en Yari Verschaeren meteen de kans om op het veld te schitteren?

Gastheer Maarten Breckx ontvangt beide avonden analisten Marc Degryse, Jan Mulder en Timmy Simons in de studio, Rudy Lanssens volgt de matchen langs de zijlijn. Commentaar is er van Dirk Derferme. San Marino-België en Schotland-België zijn om 20u25 live te volgen bij VTM, VTM GO en in de HLN-app.

Niet voor publicatie:
Foto © Belgaimage

 


 

Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde