Skip to Content
Axel Daeseleire onthult nalatenschap van La Esterella, maar de erfgenaam twijfelt om die te aanvaarden

Axel Daeseleire onthult nalatenschap van La Esterella, maar de erfgenaam twijfelt om die te aanvaarden

Erfgenaam Gezocht: aflevering 5 op dinsdag 18 mei om 20.40 bij VTM

Story image

Vorige week zagen 820.000 kijkers (live+uitgesteld) hoe Axel Daeseleire zich in Erfgenaam Gezocht op de zaak van ‘Achilles Dehandschutter’ stortte, goed voor een marktaandeel van 32.3%. Morgen, dinsdag 18 mei om 20.40, reist Axel af naar Sicilië. Daar ontmoet hij Christopher Gwynn, de enige erfgenaam van La Esterella, die de hoogste individuele erfenis tot nu toe in het programma erft. “We gingen elk jaar op vakantie naar Griekenland maar stopten altijd eerst in België om mijn tante op te pikken en mijn grootmoeder te bezoeken. Tijdens die tripjes ontmoette ik Esther een aantal keer. Ze was lief en warm”, vertelt Christopher. Axel komt te weten dat de erfenis werd afgewezen door Christophers moeder en tante: “Ik weet niet waarom, daar heb ik nooit een antwoord op gekregen”, klinkt het. En net dat zorgt voor twijfel bij Christopher wanneer Axel onthult hoeveel de erfenis van La Esterella bedraagt. Eert hij de wens van zijn moeder en tante en weigert ook hij de erfenis of laat hij de warme herinneringen aan zijn groottante voorgaan?  

Verder hervat Axel zijn zoektocht naar erfgenamen van ‘Bertha Van Schaeren’. Na een bezoek aan het woonzorgcentrum en de plaatselijke parochie, komt hij één van de erfgenamen op het spoor en ook die heeft apart nieuws voor Axel: “Ik vind het verrassend dat er nog een erfenis is want mijn familie heeft die destijds verworpen.” Axel komt niet alleen te weten waarom de erfenis verworpen werd, hij leert ook welke nieuwe invulling de ‘verloren’ grafzerk van Bertha heeft gekregen...

De afleveringen van Erfgenaam Gezocht zijn ook te (her)bekijken op VTM GO.


Niet voor publicatie:

Foto’s uit het persbericht kan je downloaden via https://communicatie.vtm.be.
Uitgebreid fotomateriaal vind je op https://persweb.be.

Maja Keldermans Press Officer, DPG Media
Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde