Axel Daeseleire heeft te maken met kafkaiaanse toestanden in Erfgenaam Gezocht

Axel Daeseleire heeft te maken met kafkaiaanse toestanden in Erfgenaam Gezocht

Op donderdag 12 januari om 20u35 bij VTM

Deze week vindt Axel in het Belgisch Staatsblad een nieuwe zaak die zijn aandacht trekt: die van Angela Maria Alfonsina Vervinckt, op 100-jarige leeftijd overleden in 2003 in Gent. Haar laatste jaren bracht ze door in de Gentse Sint-Pietersnieuwstraat maar daar loopt Axel op een dood spoor: Angela komt niet voor in de archieven van het rusthuis aldaar. Na deze valse start hoopt hij bij de stad Gent meer info te krijgen en weten zij misschien waarom het laatste adres van Angela niet correct is. Maar zij geven hem die informatie niet zomaar door…

Bekijk hier een fragment uit de aflevering:

Axel verdiept zich ook opnieuw in de zaak van Jean Vanderhoeft, in 2001 gestorven in Sint-Truiden. Via de begrafenisondernemer verneemt Axel dat Jean een broer had: Arthur. Zou hij nog in leven zijn? Met die vraag trekt Axel naar Grazen, het kleine dorpje waar Jean Vanderhoeft geboren en getogen is, op zoek naar een spoor van diens broer. 

De andere zaak die Axel verder uitspit, is die van Antoine Vermeulen, op 75-jarige leeftijd overleden in 2015 in Nazareth. Via de voormalige buren komt Axel al één en ander te weten. Blijkbaar had Antoine, of Ivan zoals ze hem daar kennen, een levensgezel. Op het laatste woonadres van Antoine krijgt Axel nóg meer interessante informatie: de huidige eigenaar kan Axel vertellen dat Antoine en zijn partner een niet-officieel geadopteerde zoon hadden, Rex Quintyn. “De naam Rex Quintyn speelt in dit verhaal blijkbaar een grote rol maar roept tegelijkertijd ook heel veel vragen op. Voorlopig sta ik in deze case dus nog geen stap verder”, klinkt het bij Axel.

Story image

Erfgenaam Gezocht op 12 januari om 20u35 bij VTM en ook op VTM GO.

Niet voor publicatie
De foto uit het persbericht kan je downloaden via communicatie.vtm.be of  foto.dpgmedia.be.
​Bovenstaand fragment is over te nemen via deze embedcode: <div style='padding-top: 56.25%; position: relative; height: 0; width: 100%;'><iframe allowfullscreen='' class='mc-embed' height='100%' mozallowfullscreen='' src='https://mychannels.video/embed/349895?automute=true&autoplay=true&pip=false&single_play=true&sticky=false' style='border: 0; position: absolute; left:0; top: 0; overflow:hidden;' webkitallowfullscreen='' width='100%'></iframe></div>

Isabelle Couvreur Press Officer, DPG Media
Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via [email protected]

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde