Axel Daeseleire botst op een erfenis van meer dan 1 miljoen euro in Erfgenaam Gezocht

Axel Daeseleire botst op een erfenis van meer dan 1 miljoen euro in Erfgenaam Gezocht

Op donderdag 5 januari om 20u30 bij VTM

Axel Daeseleire verdiept zich opnieuw in de zaak van Jef Rijmen, de mijnwerker uit Limburg die in 1997 overleed in Heusden-Zolder. Tijdens een buurtonderzoek kwam Axel te weten dat de familie Rijmen een zeer spaarzaam leven leidde op de familieboerderij en via de heemkundige kring van Beringen-Paal kreeg hij ook heel wat extra info. Blijkt dat uit alle familiale vertakkingen slechts 1 erfgenaam nog in leven is: Alex Vandingelen, de zoon van een groottante van Jef. Ook notaris Carol Bohyn heeft ondertussen het nodige opzoekwerk gedaan en vraagt Axel langs te komen want er is een onverwachte wending in de zaak. De erfenis van Jef Rijmen bedraagt maar liefst 1 020 972 euro, maar volgens de wet behoort een afstammeling van een groottante niet tot de erfgenamen. Een bijzonder pijnlijke zaak die Axel niet onberoerd laat: “Dit vind ik erg. Dat geld zou dan naar een goed doel moeten gaan! Maar dat de staat nu die erfenis gaat innen… Ik vind dit een legale vorm van diefstal”, klinkt het verontwaardigd. 

Bekijk hier een fragment uit de aflevering:

De andere zaak die Axel opvolgt, is die van Martha Neckers, een schooljuffrouw uit het West-Vlaamse Slijpe die ruim twintig jaar geleden, op 100-jarige leeftijd, overleed. In zijn lange zoektocht naar een erfgenaam kwam Axel uiteindelijk uit bij Filiep, de kleinzoon van een neef van Martha. Maar via notaris Bohyn verneemt Axel dat Martha een testament had en daar komt Filiep niet in voor... Haar erfenis bedraagt ruim 23 000 euro en die wil Martha verdelen over vier verschillende katholieke doelen, waaronder die van de Zusters Annuntiaten uit Heverlee. Axel vertelt het goede nieuws aan Zuster Lucette en Zuster Jacinta.

Erfgenaam Gezocht op 5 januari om 20u30 bij VTM en ook op VTM GO.

Niet voor publicatie

De foto uit het persbericht kan je downloaden via communicatie.vtm.be of  foto.dpgmedia.be.

Bovenstaand fragment is over te nemen via deze embedcode: <div style='padding-top: 56.25%; position: relative; height: 0; width: 100%;'><iframe allowfullscreen='' class='mc-embed' height='100%' mozallowfullscreen='' src='https://mychannels.video/embed/348849?automute=true&autoplay=true&pip=false&single_play=true&sticky=false' style='border: 0; position: absolute; left:0; top: 0; overflow:hidden;' webkitallowfullscreen='' width='100%'></iframe></div>

Isabelle Couvreur Press Officer, DPG Media

 

Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde