Skip to Content
Andy Peelman laat de grootste strijd met de kleinste steentjes losbarsten in LEGO MASTERS

Andy Peelman laat de grootste strijd met de kleinste steentjes losbarsten in LEGO MASTERS

Gloednieuw seizoen met kersverse BRICKMASTER Esmee Kuenen en 8 nieuwe duo’s, binnenkort bij VTM

In LEGO MASTERS barst binnenkort de grootste strijd met de kleinste steentjes opnieuw los. Andy Peelman en zijn Nederlandse co-host Jamai Loman schotelen in een nieuw seizoen van LEGO MASTERS een bijna onmogelijke uitdaging voor aan acht nieuwe teams uit België en Nederland: het bouwen van nóg mooiere, creatievere, grotere en indrukwekkendere bouwwerken dan de afgelopen seizoenen. Wie bouwt spectaculairder dan de rest, wie heeft het beste technisch inzicht, wie heeft stalen zenuwen en welk duo wint LEGO MASTERS 2022? Het winnende team krijgt ook dit keer dé LEGO MASTERS-trofee mee naar huis, samen met 25.000 euro en een reis naar LEGOLAND. 

Andy Peelman: “LEGO MASTERS mogen presenteren is gewoon heel vet! Ik ben blij dat ik samen met Jamai en onze 16 straffe bouwmeesters de epische LEGO-studio mag induiken. Ikzelf slaag er met moeite in een simpele toren te bouwen, maar wat onze kandidaten maken is echt verbazingwekkend. Ik durf ze kunstenaars te noemen. Hun opdracht voor dit seizoen is simpel: go big or go home. De duo’s hebben dit keer maar liefst 4 miljoen steentjes ter beschikking om hun bouwwerken te maken. Ik ben vooral heel blij dat ik ze nadien niet moet opruimen en sorteren (lacht).” 

Acht straffe duo’s gaan de kleurrijke competitie aan. Elke aflevering krijgen ze een bijzondere challenge voorgeschoteld die ze binnen een bepaalde tijd moeten volbrengen. De creaties worden dit seizoen nog uitgebreider en strenger beoordeeld door gloednieuwe BRICKMASTER Esmee Kuenen (afkomstig uit Nederland). “Ik ben een strenge BRICKMASTER, maar wel rechtvaardig. Ik ben op zoek naar herkenbaarheid, creativiteit en ik let ook op het kleurgebruik en de functionaliteit van het bouwwerk”, legt ze uit. De 25-jarige Esmee liep tijdens haar studie Industrial Design stage bij LEGO en kreeg daar al snel haar droombaan aangeboden. Inmiddels is ze de jongste Senior Element Designer bij het bedrijf en houdt ze zich dagelijks bezig met het ontwerpen van alle LEGO-steentjes in een set. Ze kent elk steentje en elk element als geen ander en weet precies wat er allemaal mogelijk is met LEGO. Kortom, dé perfecte BRICKMASTER.

Story image

Maak kennis met de 16 nieuwe kandidaten en LEGO-creatievelingen uit België en Nederland:

DE VLAAMSE DUO’S: 

DE NEVEN - TOM & PETER

Tom (40, uit Wielsbeke) en Peter (39, uit Ingooigem) zijn neven en al hun hele leven gek van LEGO. Ze bouwen graag constructies met bewegende onderdelen en ook architectuur en historische thema’s spreken hen aan. Ze koppelen het aangename aan het nuttige, want vaak spelen hun kinderen ook met hun zelfgebouwde constructies.

Story image

DE INGENIEURS - JOHAN & PIERRE

Johan (42, uit Wondelgem) en Pierre (42, uit Sint-Amandsberg) zijn allebei ingenieur en hebben dus veel technisch inzicht. Ze hebben, naast LEGO, veel hobby’s samen, zoals muurklimmen, fietsen en avontuurlijke reizen. Hun vrouwen vinden LEGO ook leuk en worden vaak ingezet als BRICKMASTERS om hun bouwwerken te beoordelen.

Story image

DE LEGO CLUBMAATJES - STEFAN & KLAARTJE 

De vrienden Stefan (32, uit Sint-Amandsberg) en Klaartje (22, uit Erembodegem) kennen elkaar van de Belgische Club voor LEGO liefhebbers (BeLUG) en delen daarnaast ook hun liefde voor muziek met elkaar. Klaartjes huis staat vol met LEGO, want ook haar zus en vader zijn fanatieke bouwers. Stefan heeft thuis een speciaal ingerichte LEGO kamer, die inmiddels wel erg klein begint te worden.

Story image

DE NAAMGENOTEN - STEVEN D. & STEVEN C. 

De Stevens vormen een duo dat elkaar goed scherp houdt. Steven C. (uit Herent, 36 jaar) is een georganiseerde bouwer en Steven D. (uit Beernem, 42 jaar) is meer chaotisch. Steven C. bouwt al van kleins af aan. Steven D. heeft vroeger ook veel gebouwd en herontdekte deze passie toen hij kinderen kreeg.

Story image

DE NEDERLANDSE DUO’S: 

  • De creatieve en de techneut Rik (26) en Noah (22) zijn twee verschillende bouwers die elkaar goed kunnen versterken. Zo bouwt Rik graag fantasieverhalen en scènes waarin hij zijn creativiteit kwijt kan, terwijl Noah meer technisch bouwt. Beiden hebben meegedaan aan internationale LEGO wedstrijden.
  • Sander (43) en Arne (42) aka de belastingsadviseur en de arts zijn ervaren LEGO bouwers. Zo heeft Arne eens een attractie uit Phantasialand nagebouwd met maar liefst 25.000 steentjes. Sander heeft al aan diverse LEGO wedstrijden meegedaan en zelfs een bouwwerk in het LEGO House in Billund staan.
  • Bob (39) is docent informatica en Wouter (40) is leerkracht op een basisschool. De leraren woonden vroeger bij elkaar in de straat en zijn al maar liefst 36 jaar vrienden. De twee leraren vullen elkaar goed aan: waar Wouter zich soms kan verliezen in het bouwen, houdt Bob het overzicht.
  • Steengoede vrienden Jaap (25) en Mathijs (24) zijn echte LEGO fans die elkaar in 2015 hebben leren kennen bij LEGO World. Voor kunstenaar Jaap is LEGO zijn kunstvorm en hij gaat graag een ‘blokje’ om, terwijl Mathijs heel realistisch bouwt. Een goede balans dus!

Niet voor publicatie:

​De foto’s uit het persbericht kan je downloaden via communicatie.vtm.be of foto.dpgmedia.be.

Maja Keldermans Sr. Press Officer, DPG Media
Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via [email protected]

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde