Andy Peelman bezorgt Dina Tersago, Tine Embrechts en Jamie-Lee Six een slapeloze nacht in Ze Zeggen Dat

Andy Peelman bezorgt Dina Tersago, Tine Embrechts en Jamie-Lee Six een slapeloze nacht in Ze Zeggen Dat

Aflevering 2 op donderdag 23 mei om 20u40 bij VTM

Ze Zeggen Dat elk ei van Vlaamse makelij besmet is met PFAS, dat je je angsten onder ogen moet zien en dat een slaapmutsje de slaap bevordert. Maar is dat ook écht zo? Dina Tersago en Andy Peelman nemen de proef op de som in een nieuwe aflevering van Ze Zeggen Dat. Beginnen doen ze met een stelling waarvoor Andy zijn slaap maar al te graag opoffert. Sommige mensen drinken een borrel omdat ze geloven dat ze hierdoor sneller en beter in slaap gaan vallen. Maar klopt dat ook? Slaap je beter of ontwaak je met een kater? Om dit te testen, nodigt Andy zijn kompaan Dina maar ook Tine Embrechts en Jamie-Lee Six uit voor een luxe overnachting in een kasteel. Maar een ontspannen nachtje wordt het zeker niet...

“Ik heb Dina, Tine en Jamie-Lee verteld dat ze gefilmd worden tijdens hun slaap en dat ze vooral moeten ontspannen, maar dat zou weleens dik kunnen tegenvallen”, lacht Andy. Wat de dames namelijk niet weten, is dat ze exact even miserabel gaan slapen als drie proefpersonen die voor de gelegenheid wat slaapmutsjes gedronken hebben en geobserveerd worden in een slaaplabo. Andy volgt de slaapgegevens van de drie proefpersonen nauwkeurig op en laat die meteen los op zijn gasten. Elke keer wanneer de slaap van de proefpersonen wordt verstoord door alcohol, onderneemt Andy actie om ook de slaap van Dina, Tine en Jamie-Lee te verstoren. Dit alles om hen nuchter te doen ervaren wat alcohol écht doet met onze slaap. Hoe komt de nuchtere spiegel die Andy de dames voorhoudt binnen? 

Bekijk hier de preview uit de aflevering: 

Maar als Andy denkt dat hij er zo makkelijk vanaf komt, heeft hij het mis. Dina heeft namelijk ook een uitdagend experiment voor Andy in petto. Er wordt gezegd dat blootstellingstherapie goed werkt voor mensen die met fobieën kampen. Naast zijn angst voor spinnen heeft Andy ook last van claustrofobie, vooral als hij de controle verliest over wanneer en hoe hij de ruimte kan verlaten. Psycholoog Joris Bruyninckx gaat met Andy aan de slag, met de bedoeling om hem zo ver te krijgen dat hij vrijwillig zou deelnemen aan een evacuatieoefening uit een helikopter die neergestort is in zee… "Vergeet het, vergeet het! Nooit! Bibi kruipt daar niet in", klinkt het bij Andy. Kunnen psycholoog Joris en Dina hem toch overtuigen? 

Wie gegarandeerd wél met een angststoornis zit, zijn de kinderen uit vijf willekeurig gekozen Vlaamse gemeentes, waar Andy en Bartel Van Riet als volleerde paashazen eitjes gaan rapen. Samen met een eitje uit de tuin van Dina maakt dat zes eieren die door de universiteit van Antwerpen geanalyseerd worden op hun PFAS-gehalte. De resultaten zijn onthutsend. Maar gelukkig onthullen de wetenschappers in primeur ook een paar tips om je kippen minder PFAS te laten opnemen. Wat die tips zijn, ontdekt de kijker morgen in Ze Zeggen Dat.


Niet voor publicatie:

De foto’s uit het persbericht kan je downloaden via communicatie.vtm.be of foto.dpgmedia.be

Bovenstaand fragment is over te nemen via deze embedcode: <div style='padding-top: 56.25%; position: relative; height: 0; width: 100%;'><iframe allowfullscreen='' class='mc-embed' height='100%' mozallowfullscreen='' src='https://mychannels.video/embed/444739?auto_play=false&pip=false&single_play=true' style='border: 0; position: absolute; left:0; top: 0; overflow:hidden;' webkitallowfullscreen='' width='100%'></iframe></div>

Maja Keldermans Sr. Press Officer, DPG Media
Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde