Skip to Content
Ambulance rukt uit naar foutieve locatie voor fietsongeval: “De juiste locatie doorgeven kan van levensbelang zijn”

Ambulance rukt uit naar foutieve locatie voor fietsongeval: “De juiste locatie doorgeven kan van levensbelang zijn”

Helden van Hier: De Kust - nu zondag 23 mei om 19.55 bij VTM

Story image

Nu zondag, 23 mei om 19.55, is in ‘Helden van Hier: De Kust’ te zien hoe de ambulance van Oostende uitrukt voor een fietser die zwaar ten val is gekomen. Wanneer ze naar de doorgegeven locatie gaan, is daar niemand te bespeuren. “De locatie werd heel erg vaag doorgegeven door de melders. Het ongeval gebeurde aan de tramhalte, maar er zijn er heel veel in Oostende. De juiste locatie doorgeven kan van levensbelang zijn”, vertelt ambulancier Christophe. Wanneer ze het slachtoffer treffen, wordt duidelijk dat de vrouw erg verward is. Ze kan zich onder andere haar woonplaats niet meer herinneren. Er gaan meteen alarmbellen af bij de hulpverleners, die haar met spoed naar het ziekenhuis overbrengen. 

Aan de haven gaat de politie ter plaatse voor een 84-jarige man die de meeuwen aan het voederen is. Hij wil niet vertrekken, ondanks meerdere pogingen van omstanders. “Er zitten veel meeuwen in Oostende en dat kan voor overlast zorgen. Wat ze opeten, moet er ook uitkomen en bovendien zorgen ze soms voor geluidshinder”, vertelt inspecteur Fabrice. Wanneer de politie-inspecteurs vragen waarom de man de meeuwen voedert, krijgen ze een verrassend antwoord… 

De afleveringen van ‘Helden van Hier: De Kust’ zijn ook te (her)bekijken op VTM GO.


Niet voor publicatie:

De foto's uit de mail kan je downloaden via https://communicatie.vtm.be/.
Uitgebreid fotomateriaal vind je op https://foto.dpgmedia.be.

Maja Keldermans Press Officer, DPG Media
Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde