Skip to Content
“Als de Koning zonder rijbewijs toekomt, stopt het ook”: agent Yann duidelijk voor bestuurder zonder rijbewijs

“Als de Koning zonder rijbewijs toekomt, stopt het ook”: agent Yann duidelijk voor bestuurder zonder rijbewijs

Alloo bij de Wegpolitie: morgen, donderdag 22 oktober, om 21.45 bij VTM

Story image

“Altijd spannend wie de eerste wordt”, vertelt agent Yann morgen, donderdag 22 oktober, aan het begin van zijn shift in Alloo bij de Wegpolitie, om 21.45 bij VTM. Samen met zijn collega Yves zet Yann een bestuurder aan de kant met 150 km/u op de teller. Tijdens de controle kan de bestuurder geen rijbewijs voorleggen. “Zonder vliegticket stapt u niet op het vliegtuig. Zonder rijbewijs stapt u niet in de auto. Dat geldt niet alleen voor u, dat geldt voor iedereen. Als de Koning met de auto toekomt en hij heeft geen rijbewijs, dan stopt het ook”, legt Yann hem uit.

“We zijn blij dat we zo iemand van de baan kunnen halen”, aldus agente Griet wanneer ze met haar collega Gino een chauffeur tegenhoudt die met meerdere zaken niet in orde blijkt te zijn. “De lading steekt meer dan een meter uit en dat moet gesignaleerd en goed vastgemaakt zijn, wat niet het geval is. Er liggen ook losse kruiwagens in en zelfs de bobcat is niet vastgemaakt en niet gezekerd. Het rijbewijs van de chauffeur is ook nog eens verlopen, dus dat is rijden zonder rijbewijs. Het wordt een en-en-verhaal”, aldus Griet.

Agenten Yves en Yann krijgen een oproep binnen van een aanrijding tussen drie personenwagens op de Antwerpse Ring richting Gent. Er blijkt een persoon gekwetst te zijn en een voertuig is niet meer rijvaardig. Agenten Gino en Griet bieden hulp aan een vrouwelijke vrachtwagenchauffeur die zich niet goed voelt en stilstaat op een invoegstrook, wat gevaarlijk is. “Te veel gerookt en te veel energiedranken”, klinkt het. Gino en Griet helpen haar naar een andere, minder gevaarlijke, stopplaats te rijden waar ze kan rusten.

De aflevering van Alloo bij de Wegpolitie is ook te (her)bekijken op VTM GO.


Niet voor publicatie:
De foto’s uit het persbericht kan je downloaden via communicatie.vtm.be
Uitgebreid fotomateriaal vind je op foto.dpgmedia.be

Machteld Paredis Press Officer, DPG Media
Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde