Skip to Content
Alles of niets voor Jacques Vermeire en Axel Daeseleire in ‘Eenmaal Andermaal’

Alles of niets voor Jacques Vermeire en Axel Daeseleire in ‘Eenmaal Andermaal’

woensdag 22 december om 20u40 bij VTM

Het grote moment is aangebroken: op woensdag 22 december om 20u40 bij VTM strijden Jacques Vermeire en Axel Daeseleire tegen elkaar in de finale van Eenmaal Andermaal. Het  wordt een duel op het scherpst van de snee. Zes weken lang hebben ze met de hulp van hun bekende gasten unieke objecten gezocht én gekocht op antiekmarkten en in brocante- en antiekwinkels over heel Vlaanderen. Voor de finale ligt het actieterrein van Jacques en Axel niet in België, maar net over de grens, in Maastricht. Beide heren gaan solo op koopjesjacht met hun totale winst uit de vorige afleveringen: voor Axel is dat 3.162 euro, voor Jacques 3.275 euro. De tijdsdruk wordt groter want ze moeten dit keer niet drie maar zes objecten kopen binnen de drie uur. Ze beseffen dat het nu alles of niets wordt.

Na 45 minuten heeft Jacques al drie objecten, Axel heeft nog niets: “Ik weet niet of Jacques hier iets vindt, maar ik hoop dat hij even hard aan het zweten is als ik. Want dit is stressen, hé? Dit is écht zware stress!” Dan valt zijn oog op een opgezette struisvogelpoot en slaat zijn fantasie op hol: hij wil de poot voorzien van een struisvogelei. “Maar dan moet ik wel een ei vinden hier in Maastricht… Ik ben aan het flippen! Ik geef het toe: ik ben écht aan het flippen!” klinkt het paniekerig bij Axel.

Bekijk de trailer van de finale hier:

Op de valreep vinden beide heren dan toch hun volledige buit en voor het deftig pimpen van hun 12 objecten hebben ze één adres: restaurateurs Ansje en Noortje. 
​Jacques heeft plannen gekocht van een huis in Durbuy. Samen met Noortje zoekt hij de eigenaars van de villa op. Jacques kon de plannen kopen voor 50 euro. Maar hoeveel willen de huidige eigenaars ervoor dokken?
​Ook de struisvogelpoot wordt onder handen genomen. Axel voorziet hem van een struisvogelei waarop hij een persoonlijke boodschap schrijft: ‘Dit is ei zo na een kunstwerk’.

En dan is het moment van de waarheid aangebroken voor Axel en Jacques: de finale veiling. Beide heren zien ook een paar oude vrienden terug die hen komen steunen: Kim Van Oncen, Veronique De Kock, Niels Albert en Luc Appermont en Bart Kaëll. 

Nu zullen ze ontdekken of ze diamonds and pearls gekocht hebben dan wel veel te dure junk. Deze veiling is alles bepalend: wie heeft de beste neus voor koopjes en antiek? Wie wint Eenmaal Andermaal?

Finale Eenmaal Andermaal op woensdag 22 december om 20u40 bij VTM en ook op VTM GO.

Niet voor publicatie
De foto’s uit het persbericht kan je downloaden via communicatie.vtm.be of foto.dpgmedia.be.
​Bovenstaande trailer is over te nemen via deze embedcode: <div style='padding-top: 56.25%; position: relative; height: 0; width: 100%;'><iframe allowfullscreen='' class='mc-embed' height='100%' mozallowfullscreen='' src='https://mychannels.video/embed/272190?automute=true&autoplay=true&pip=false&single_play=true&sticky=false' style='border: 0; position: absolute; left:0; top: 0; overflow:hidden;' webkitallowfullscreen='' width='100%'></iframe></div>

Isabelle Couvreur Press Officer, DPG Media
Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via [email protected]

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde