A.I. versus de mens: kunnen Dina, Andy en Lieven Scheire de robots verslaan in Ze Zeggen Dat? 

A.I. versus de mens: kunnen Dina, Andy en Lieven Scheire de robots verslaan in Ze Zeggen Dat? 

Aflevering 7 op donderdag 27 juni om 21u45 bij VTM

Story image

“Ze zeggen dat één onderwerp van dit seizoen van Ze Zeggen Dat volledig verzonnen is door artificiële intelligentie.” Met die mededeling opent Lieven Scheire de laatste aflevering van Ze Zeggen Dat, die volledig in het teken staat van A.I. Veel mensen vrezen immers voor de opmars ervan, en er wordt zelfs gezegd dat het al onze jobs gaat afpakken. Maar klopt dat ook? Dina Tersago en Andy Peelman doen voor een allerlaatste keer de test! 

Om te beginnen krijgen Dina en Andy een indrukwekkende demonstratie waarin ze ontdekken waartoe A.I. allemaal in staat is. Ze ontmoeten hun digitale klonen, zien Dina plots vloeiend Italiaans spreken, en in een oogwenk wordt zelfs een lied over het afgelopen seizoen van Ze Zeggen Dat gecomponeerd. Maar kunnen Dina en Andy A.I. ook doorzien? Eén case uit het afgelopen seizoen is namelijk grotendeels ingefluisterd door A.I. “Dan is niet alleen onze job in gevaar maar ook die van de redactie”, klinkt het bij Andy. Om uit te zoeken over welke case het gaat, blikken Dina en Andy terug op het afgelopen seizoen. “We weten het eigenlijk niet goed, het kan echt alles zijn”, concluderen ze na hun analyse. Slagen ze erin te raden welke case zonder menselijke tussenkomst is bedacht? 

Bekijk hier de preview uit de aflevering: 

Maar daar blijft het niet bij. “Er is nog één iets waarvan we ons afvragen of A.I. het al kan en dat is humor”, vertelt Lieven. Zo zou kunstmatige intelligentie notoir slecht zijn in het bedenken van moppen. Maar feit is ook dat de systemen elke dag beter worden. A.I.-onderzoeker Thomas Winters, bekend van onder andere Torfsbot, wil dan ook weten in hoeverre de robots de mens al hebben bijgebeend. Om dat te weten te komen, gaan Andy, Lieven en improspeelster Sarah Manhaeve de strijd aan tegen de machines tijdens een ‘impro-moppenbattle’. Voor een onwetend publiek brengen ze hun eigen moppen, afgewisseld met moppen die à la minute door ChatGPT gegenereerd werden. Om welke moppen wordt het hardst gelachen? 


Niet voor publicatie:

De foto’s uit het persbericht kan je downloaden via communicatie.vtm.be of foto.dpgmedia.be

De video kan je overnemen via deze embedcode: <div style='padding-top: 56.25%; position: relative; height: 0; width: 100%;'><iframe allowfullscreen='' class='mc-embed' height='100%' mozallowfullscreen='' src='https://mychannels.video/embed/461309?auto_play=false&pip=false&single_play=false' style='border: 0; position: absolute; left:0; top: 0; overflow:hidden;' webkitallowfullscreen='' width='100%'></iframe></div>

Maja Keldermans Sr. Press Officer, DPG Media
Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde