7 politieke kopstukken verblijven een weekend onder hetzelfde dak en worden op de rooster gelegd door Eric Goens in nieuw VTM-programma ‘Het Conclaaf’

7 politieke kopstukken verblijven een weekend onder hetzelfde dak en worden op de rooster gelegd door Eric Goens in nieuw VTM-programma ‘Het Conclaaf’

De opnames met Bart De Wever, Alexander De Croo, Petra De Sutter, Sammy Mahdi, Tom Van Grieken, Raoul Hedebouw en Conner Rousseau zijn gestart

Story image

Op zondag 9 juni trekt het hele land naar de stembus voor de federale, regionale en Europese verkiezingen. In de aanloop daarnaartoe doen de 7 grootste partijen er alles aan om de kiezer van hun - vaak sterk uiteenlopende - standpunten te overtuigen. Hoe ver liggen die standpunten nu écht uit elkaar? Waarin vinden de spilfiguren van de grootste partijen elkaar als ze afgezonderd zijn van de dagelijkse hectiek? En hoe verlopen de onderlinge contacten wanneer ze een weekend lang onder hetzelfde dak verblijven? Eric Goens brengt Bart De Wever, Alexander De Croo, Petra De Sutter, Sammy Mahdi, Tom Van Grieken, Raoul Hedebouw en Conner Rousseau een weekend lang samen en legt hen op de rooster in het nieuwe programma ‘Het Conclaaf’, dat in de aanloop naar de verkiezingen te zien zal zijn bij VTM. 

In ‘Het Conclaaf’ komen de 7 kopstukken samen in een prachtig kasteel om te debatteren over wat hen verdeelt, over hoe ze kunnen samenwerken, over het politieke klimaat en de reputatie van de politiek in 2024. Tijdens gezamenlijke en individuele gesprekken geven ze de kiezer een inkijk in hun overtuiging en hun agenda.

Eric Goens: “Het is sowieso uniek dat de zeven onbetwiste toppolitici van dit land drie dagen lang in elkaars gezelschap zullen doorbrengen. In de laatste rechte lijn naar de verkiezingen zullen we hun programma’s en beloftes naast elkaar leggen. We weten allang wat hen scheidt, alle ruzies en meningsverschillen zijn de voorbije jaren de revue gepasseerd, maar de vraag is of dit conclaaf ook af en toe witte rook zal opleveren.

De opnames van ‘Het Conclaaf’ zijn zopas van start gegaan, het programma zal in de aanloop naar de verkiezingen te zien zijn bij VTM. Een precieze uitzenddatum wordt later bekendgemaakt.

Niet voor publicatie:

Eric Goens en de politieke kopstukken zijn momenteel volop bezig met de opnames van ‘Het Conclaaf’ en maken op een later moment graag tijd vrij voor interviews.

De foto’s uit het persbericht kan je downloaden via communicatie.vtm.be of foto.dpgmedia.be.

Sylvia De Doncker Sr. Press Officer, DPG Media
Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde