Skip to Content
5 000 uur aan 1 game: extreme spel- en andere verslavingen in ‘Axel Gaat Binnen’

5 000 uur aan 1 game: extreme spel- en andere verslavingen in ‘Axel Gaat Binnen’

woensdag 27 oktober om 21u45 bij VTM

In Axel Gaat Binnen op woensdag 20 oktober om 21u45 bij VTM neemt Axel Daeseleire zijn intrek in Affect2U, een afkickkliniek in Hoboken waar momenteel 12 mensen verblijven. Iedereen die hier opgenomen wordt, komt vrijwillig binnen en verblijft er gemiddeld 7 weken. Sibyl Pien, zaakvoerder en klinisch psychologe heet Axel welkom en geeft hem de eerste uitleg: “De bedoeling is dat de opvang klein en familiaal gehouden wordt. We hebben ook maar maximaal 14 mensen in opname. Drank- en drugsverslaving, gokverslaving, maar ook seksverslaving komt heel veel voor. Het is inmiddels duidelijk dat er achter elke verslaving steeds een trauma schuilt.” Bij aankomst wordt al meteen de bagage van Axel aan een controle onderworpen. En gezien ook suikerverslaving behandeld wordt, wordt al zijn meegenomen snoep alvast geconfisceerd. Hij ontsnapt ook niet aan de urinetest die elke persoon die in het centrum binnenkomt, moet ondergaan om te kijken of ze drugs genomen hebben.

Axel raakt aan de praat met Senne (16), de jongste bewoner. Hij vertoeft hier al een paar weken en kampt met een gameverslaving. Het begon met een Nintendo spel op zijn 7de, maar zijn gameverslaving begon pas echt rond zijn 12de toen hij een  gaming-pc kreeg. “Ik speelde 12, 13 uur, soms zelfs 24u omdat ik nachtje door speelde” klinkt het. Door corona is Senne nog meer beginnen gamen omdat hij voor het overige niets kon doen. Aan 1 game spendeerde hij maar liefst 5.000 uur.

Bekijk hier de preview:

In het huis ontmoet Axel recovery assistant Arne Nilis, de zoon van voormalig voetballer Luc Nilis. Vijf jaar geleden werd Arne opgenomen omwille van een gokverslaving. Het begon toen hij 13 jaar was, maar op zijn 18de liep het volledig uit de hand. Na de succesvolle behandeling volgde hij een opleiding voor ervaringsdeskundige en werkt nu in Affect2U. 

Axel Gaat Binnen op woensdag 27 oktober om 21u45 bij VTM en ook op VTM GO.

Niet voor publicatie
De foto’s uit het persbericht kan je downloaden via communicatie.vtm.be of foto.dpgmedia.be.
Bovenstaande preview is over te nemen via deze embedcode: <div style='padding-top: 56.25%; position: relative; height: 0; width: 100%;'><iframe allowfullscreen='' class='mc-embed' height='100%' mozallowfullscreen='' src='https://mychannels.video/embed/259180?automute=true&autoplay=true&pip=false&single_play=false&sticky=false' style='border: 0; position: absolute; left:0; top: 0; overflow:hidden;' webkitallowfullscreen='' width='100%'></iframe></div>

Isabelle Couvreur Press Officer, DPG Media
Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via [email protected]

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde