1 koppel, 2 talenten: kunnen lovebirds Anna en Peter samen doorstoten in Belgium’s Got Talent?

1 koppel, 2 talenten: kunnen lovebirds Anna en Peter samen doorstoten in Belgium’s Got Talent?

Vijfde auditieaflevering op vrijdag 11 oktober om 20.40 bij VTM

Een koppel dat niet samen, maar solo zijn kans waagt, een operazangeresje dat de pannen van het dak zingt en heel wat gewaagde acts die de juryleden de stuipen op het lijf jagen: de 917.000 kijkers - goed voor 40,7% marktaandeel (VVA 18-54, live+4) - die vorige week aanschoven voor Belgium’s Got Talent, zitten ook vrijdag 11 oktober goed voor heel wat entertainment en spektakel. Van de jury en hosts heeft enkel Jens Dendoncker in de vijfde auditieaflevering nog een Golden Buzzer. Geeft hij die vrijdag weg aan een talent dat hem omverblaast?

AnnaBella (30, Herenthout) en Peter Hens (32, Herenthout) leerden elkaar 5 jaar geleden al liftend langs de kant van de weg kennen en vormen sindsdien een koppel. Meedoen aan Belgium’s Got Talent doen ze echter niet samen. AnnaBella wil de jury verrassen met een zeepbellenshow. De Russische droomde ervan om actrice te worden, maar omdat ze de Nederlandse taal nog niet goed beheerste, bedacht ze een ander carrièrepad: dat van ‘bubblequeen’. Peter is thuis in een heel andere discipline, comedy voor tieners. Zijn act draagt hij op aan zijn zus: “Zij is vandaag jarig en ik wilde haar op deze manier bedanken voor alles wat ze doet voor mij”, klinkt het. Maar wanneer Peter begint te zingen krijgt het nummer plots een heel andere invulling…

De naam 2SDC Crew zal bij veel Belgium’s Got Talent-kijkers een belletje doen rinkelen. De dansers schopten het in 2016 immers tot de finale van de talentenjacht. Vrijdag waagt de jonge garde van deze danscrew zijn kans: 2SDC Junior Crew (11-16, Mechelen). De herkenbare bolhoedjes en funky moves zijn alvast opnieuw van de partij. Doen deze jonge dansers het even goed als hun voorgangers? Ook voor operazangers Camille Beniest (14, Keerbergen) is het podium van Belgium’s Got Talent bekend terrein. Als 9-jarige nam ze al eens deel, toen zonder succes. Na 5 jaar hard trainen wil ze nogmaals van zich laten horen. Gaan de juryleden dit keer wel overstag voor haar imposante operastem?

Voor de act van Ricardo Costa De Araujo (34, Frankrijk) worden de juryleden aan de ingang van de Stadsschouwburg verwacht. Daar werd een enorme, ronde kooi neergepoot. “Ik ben de enige persoon ter wereld die met een Harley Davidson in deze globe of death kan rijden”, kondigt Ricardo aan. Wat volgt is een angstaanjagende rit. Ook de 30-jarige Julia Arts (Laakdal) speelt met vuur. Letterlijk, want zij is goochelaar en vuurartieste. En laat dat nu net twee dingen zijn die niet echt in de smaak vallen bij de jury. An: “Ik ben enorm bang van vuur en Stan is geen fan van goochelen.” Desondanks probeert Julia met fakkels en een spectaculaire vlammenzee de jury warm te maken voor haar act.

De bijzondere outfit van Franzl Von Hersch (70, Antwerpen) verraadt al enigszins wat hij komt doen: schuhplattler, een traditionele dans uit Oostenrijk. Met wat jodelmuziek op de achtergrond gaat Franzl en het publiek helemaal los. Ook Nathalie Makoma (37, Schaarbeek) heeft maar één ambitie vrijdag: het dak van de Stadsschouwburg eraf zingen. Dat probeert ze te doen met een nummer van Tina Turner én heel veel inleving. Muzikaal talent is er vrijdag ook van Benjamin Ceyssens (19, Genk). De timide jongen bloeit helemaal open als hij achter zijn piano zit. Hij speelt niet alleen, maar componeert ook eigen nummers. Zijn droom is om ooit een filmsoundtrack te mogen schrijven. Door Belgium’s Got Talent hoopt hij een stapje dichter in die richting te kunnen zetten.

De mannen van BAR-CODE (17-31, Leuven) gooien vrijdag hun lichamen in de strijd. Zij brengen een combinatie van gymnastiek, trampolinespringen en parcours. Hun spierbundels maken meteen indruk op An, maar geldt dat ook voor hun atletische skills? Salvatore Alexiou (46, Neeroeteren) is een soul coach. “Ik kan verbinding maken met levende en overleden personen via een object of een foto”, legt hij uit. In Belgium’s Got Talent mogen de juryleden aanschouwen hoe hij dat precies doet. Salvatore heeft namelijk een foto van een persoon meegebracht, met wie hij contact zal proberen maken…

Story image

Niet voor publicatie:
Foto's uit het persbericht kan je downloaden via https://communicatie.vtm.be.
Uitgebreid fotomateriaal vind je op https://persweb.be.

 

Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde